Over ons

Het verhaal achter “McMillan”

Historie: McMillan
De naam McMillan is gebaseerd op Kirkpatrick MacMillan. Een Schotse smid die in 1840 de eerste fiets met trapaandrijving ontwikkelde. Zijn fiets betekende een ommekeer in de geschiedenis van de fiets en staat symbool voor het uiterlijk van de fiets zoals wij deze nu nog steeds kennen.
Lees hier meer over McMillan.

Ontstaan van het merk
Het idee voor het merk McMillan ontstond gedurende mijn rondreis in Australië. Hier ontmoette ik, Ron Voogd, een triatleet waar ik lange tijd mee heb rondgereisd. Deze atleet heette McMillan en kwam uit Ierland, tegenwoordig woonachtig in Schotland. Zijn naam is mij altijd bijgebleven. Toen bleek dat Kirkpatrick MacMillan met zijn fiets aan de basis stond van de fiets zoals wij deze heden ten dage nog kennen, heb ik deze naam gebruikt op mijn eerste frame. Vanwege de Schotse/Ierse achtergrond is er gekozen voor een Celtisch lettertype.

De man achter McMillan
ron_voogdMijn naam is Ron Voogd en fietsen is mijn passie. Ik ben afkomstig uit de actieve wielersport. Tot mijn 22e heb ik wedstrijden gereden op het hoogste amateurniveau. Gezondheidsredenen dwongen mij te stoppen met de wedstrijdsport, ik ben toen direct mecanicien geworden. Inmiddels heb ik als mecanicien een mooie staat van dienst weten op te bouwen.

Ik ben als mecanicien actief geweest bij professionele en continentale wielerploegen. In het mannen peloton was ik mecanicien bij Gerolsteiner, Van Vliet/EBH advocaten, Tegeltoko, Löwik, Ruiter Dakkapellen en Asito. Vrouwenploegen waarbij ik actief ben geweest zijn de Greenery, Ondernemers van nature, Bik-Toscany-Sponsor, Bik/Powerplate, DSB bank, Team Leontien.nl en Team AA Drink.

Mijn wens voor een eigen fietsenmerk heb ik in 2003 gestalte gegeven. Onder de naam McMillan biedt ik een ruime keuze aan frames. Kwaliteit, eigen design en strakke afwerking zijn de kernwaarden van McMillan.

Mijn winkel en werkplaats zijn gevestigd in een gloed nieuw pand aan de Hoofdweg-zuid 42a6 in Nieuwerkerk aan den IJssel. U kunt hier terecht voor verkoop, onderhoud, reparatie en advies op maat. Ook heeft u de keuze uit een assortiment aan onderdelen en accessoires als fietsliefhebber.